Terry Young biografi

“We’ll be leaving this town in the mornin’; tomorrow we’ll be able to see. I’ve had me enough of this city, and she’s had enough out of me”. Disse fantastiske linjene hentet fra Wishbone Ash låta “ Ballad of the Beacon” vekker til live følelser og refleksjoner Terry Young kjenner seg selv igjen i. Kombinert med en vakker og stemningsfull melodi, skaper låta en følelse av lengsel, søke, av kjærlighet til livet, en følelse av at der er noe mer bak horisonten.

Terry, som ble født i Kristiansand søker fortsatt. Livet er et søk! For skjønnhet, kjærlighet og lykke. For den ultimate melodien, for hvorfor vi er her, for alt som gjør det vert å leve. For å fullføre oppdraget. For Gud! “Say if I climbed to the mountains, would you still follow me there”?

Etter å ha vært innom flere band siden han var 13, valgte Terry Young å gå solo 18 år gammel. Han begynte å spille gitar og piano i seksårs alderen, og skrev sine første låter allerede som tolvåring. Tidlig i sin karriere jobbet han også noen år i musikkbransjen som manager, der han samarbeidet med noen av Skandinavias store artister på den tiden. Han skrev også sine egne låter og utga singlene “Goldie” (RCA) og “Hey You” (Tyfon/Electra). Når han endelig satset fulltid som låtskriver og artist bosatte han seg i Hamburg, Tyskland.

Å være «sanger og songwriter» ble hans vei.

Høsten 2013 utga han singelen “Calling For Someone”, som også er med i en nylig publisert video om “Ondoy” katastrofen på Filippinene i 2009. For tiden jobber Terry med albumet «Kilo». Det blir produsert av ham selv og av hans produsentkollegaer i Europa og i USA. Selve tittelen henspeiler på noe som er vanskelig og tungt å bære, og å komme gjennom. Alle har sine kilo, og alle kan bli kvitt dem er budskapet. En forløper til «Kilo», EP-en «It Must Be Love» kommer på markedet i løpet av 2015.

Flere utgivelser fra tidlig i hans karriere vil bli utgitt on-line i vinter.

Terry Young tilhører singer/songwriter tradisjonen. For ham er melodiene og tekstene i sangene i seg selv god nok grunn til å være i denne bransjen, «Om det ikke er en bra låt på gang, hva er der da»? er omkvedet. Han er en erfaren og dreven låtskriver. Når han jobber bruker han sin sta besluttsomhet og hardt arbeide for å få låtene i mål. En god idé er kun det. En god idé! Men, å utnytte denne ideen til dens fulle potensial kan resultere i storhet.

Terry Young har også skrevet engelske tekster til kjente norske låter som Vamps »Tir na Noir» (The Most Beautiful of All) og Anne Grete Preus «Ro Meg Over» (Take me Over). Han har fått særs rosende omtale for dette arbeidet.

Terry Young gjør for tiden mindre intimkonserter, både elektriske og akustiske.

Terry Young er også den ene halvdelen av duoen og produsentteamet The Two.

Booking og media henvendelser rettes til:

forever@youngandstrong.com

Tel. + 47 45 60 52 43